Enkel carbonaragratäng

Fick tips av syrran på en pasta carbonara gratäng. Slängde ihop den idag, mums så gott!

Ingredienser:

Tagliatelle                 250 g (jag tog typ 8 nystan)
Rökt skinka               200 g (jag använde påläggs skinka)
Frysta gröna ärtor    2 dl
Majs                           1 dl
Crème fraiche          5 dl (jag använder lätt crème fraiche - finns även ju även som laktosfritt om man är allergiker)
Riven ost                   1 dl (jag köper färdigriven gratängost)

Majsen var mitt eget påhitt, eftersom jag älskar majs. Men man kan ju både välja till och plocka bort lite som man känner för det. Gillar man t ex svamp funkar det säkert att ha i..

Sätt ugnen på 225°C.
Koka pastan enligt anvisning på förpackning.
Skär skinkan i tärningar, smörj en ugnssäker form (storlek 20x30 cm funkar bra)

Blanda den kokta pastan med crème fraiche, skinka, ärtor och majs och krydda med salt och peppar (eller som jag, använder min absoluta favoritkrydda som jag har till precis allt, Pepparmix från Kryddhuset).

Lägg pastaröran i ugnsformen och strö den rivna osten över.
Gratinera i övre delen av ugnen i 15 minuter.

En snabb och enkel, och riktigt god maträtt!


Varning utfärdas

Lägger inte ut bilderna på mitt hemska utbrott, däremot har jag gjort ett litet otrevligt kollage som länkas, så de som nu är så nyfikna och vill se, ni ska få se ;-)

Förövrigt så börjar det läka fint och bli bra nu, men gör fortfarande hemskt ont.. Medicinen jag fick va dock kanonbra!
Vaktmästaren här i min bostadsrättsförening trodde jag hade blivit misshandlad först bara när han såg mig, eftersom det är väldigt rött och mest sårigt nu.

Imorgon är det röd och ledig dag, så jag och pojkvännen ska njuta i solen på en ö här i närheten. Det ska bli oerhört mysigt!

Vad ska ni göra imorgon?

Lilla solbrända jag

Innan jag fick utslagen i ansiktet så såg jag ut så här :-)
Solbränd o fin..

Vet inte om jag vågar lägga upp bild på utslagen, ni kommer väl inte kunna sova på flera dagar då :-S

Öhm.. det där med..

Det där med blogglust och motivation för min del, är verkligen något som går i vågor.
På sätt och vis känns det som att man inte har någonting vettigt att skriva om när man är arbetslös och det faktiskt inte händer ett skit i ens liv.. Och sitta och slänga upp massa meningslösa kollage med shopping som så många andra gör (och även jag har gjort tidigare) bara för att behålla folks intresse, ja, det är inte riktigt min grej längre.

Mitt liv rullar på i vanlig takt som sagt, inte mycket som händer.
Ska dock på arbetsintervju imorgon, hoppas inte på för mycket eftersom konkurrensen om heltidsjobb är så hög nu. Men lite får man väl hoppas.

Dock har jag åkt på det värsta herpes simplex utbrottet någonsin. Har sedan jag varit väldigt liten, alltid haft munsår. Det kan jag leva med.
Men i veckan så utsattes min hud för ovanligt mycket och stark sol (och då har jag varit utomlands och solat solarie förr tex utan att något hänt), så natten mellan torsdag-fredag, så började det. Först som vanligt munsårs utbrott, sen på fredagen så hade jag plötsligt halva ansiktet fullt med utslag. Inte förrän på fredag kväll såg de ut som riktiga herpes-blåsor.

Och sen gick det bara utför. Så jag åkte till akuten och fick medicin som jag äter nu. Den verkar funka riktigt bra för det har redan börjat läka till sårskorpor så att säga.
Men bevare mig vad ont jag har! Knappt så jag kan öppna munnen och äta.. och visa mig ute, ja det är knappt så jag vågar det.. ser ut som att någon slängt syra i ansiktet, ingen trevlig syn precis.. Men måste ju tyvärr imorgon ändå tack vare att jag ska på arbetsintervju. Och det tänker jag inte avboka!

Hoppas era liv rullar på fint med, ska försöka slänga upp lite uppdatering här så smått :-)

RSS 2.0